آموزش اصطلاحات آندروید | توی این پست براتون مطلبی رو قرار دادیم تا با کلمات و اصطلاحات آندروید آشنا بشین.اگر شما یک کاربر عادی آندروید یا برنامه نویس و متخصص آندروید هستید نیاز زیادی به این آموزش خواهید داشت. اگر یک کاربر معمولی هستید وقتی که گوشی شما دچار مشکلی میشود و آنرا به مراکز تعمیر گوشی میبرید ممکن است کلماتی از متخصص و تعمیرکننده بشنوید که برای شما مبهم باشد، دانستن معنی و منظور این کلمات برای شما خیلی مفید خواهد بود تا بدانید ممکن است چه مشکلاتی داشته باشد و اگر یک کاربر متخصص آندروید هستید دیگر نیازی به سخنرانی نیست و حتما شما به این آموزش نیازمند خواهید بود.به ادامه مطلب بروید.

Android: اَندروید یا آندروید، نام سیستم عاملیه که شرکت گوگل برای تلفن همراه، فبلت، تبلت، تلویزیون و… عرضه میکنه و توسط چندین شرکت بر روی این دستگاه ها قرار میگیره. اندروید یک سیستم عامل متن باز هست و بر پایه هسته لینوکس ساخته شده. در لغت اندروید به معنی انسان نما یا روبات شبیه به انسانه.

Root: روت در لغت به معنی ریشه هست. در اندروید با روت کردن، شما میتونید به بیس لینوکس و فایل های سیستمی دسترسی پیدا کنید. روت کردن گوشی قابلیت های دیگه ای رو هم به گوشی اضافه میکنه، به عنوان مثال با روت کردن شما میتونید برنامه هایی رو روی گوشیتون نصب کنید که نیاز به دسترسی به فایل های سیستمی دارن یا میتونید رام های سفارشی روی گوشیتون نصب کنید.

Rom: وظیفه اصلی رام، اجرای دستورات گرفته شده از کرنل هست. در واقع رام سیستم عامل گوشی شماست (رام مثل ویندوز در کامپیوتره). اگر رام در گوشی نباشه شما هیچ کاری نمیتونید با گوشی انجام بدید. رام ها دو نوع هستند: ۱-Custom ROM (کاستوم رام) ۲-stock rom (رام رسمی)

Custom ROM: کاستوم رام ها توسط افراد مبتکر و نابغه ای که در اصطلاح به آن ها Cook (آشپز) میگن ساخته میشه. کوکر ها با سورس کدهایی که گوگل برای هر نسخه از اندروید در اختیارشون میذاره، با تغییراتی در اون کدها، یک رام جدید که به اون کاستوم رام میگن، می سازن. اغلب کاستوم رام ها دارای ویژگی هایی هستن که اونها رو از رام های رسمی متمایز میکنه.

Recovery: ریکاوری یک حالت بسیار مهم برای گوشی های اندروید هست. ریکاوری به طور معمولی توی تمام گوشی های اندروید وجو داره و برای رفتن به ریکاوری باید چند کلید ترکیبی رو فشار بدید. در حالت ریکاوری شما میتونید کارهایی مانند: Factory reset (بازگردانی به حالت کارخانه)، نصب یک فایل زیپ و… رو انجام بدید. شما با نصب custom recovery میتونید کارهای پیشرفته تری در ریکاوری انجام بدید.

Custom recovery: کاستوم ریکاوری جایگزین حالت ریکاوری گوشی میشه، اما شما میتونید با نصب custom recovery عملیات پیچیده تری مثل نصب کاستوم رام ها، انجام Wipeها، نصب برنامه، نصب کرنل، پارتیشن بندی SD Card،اDalvik Cache و… رو انجام بدید. هر گوشی کاستوم ریکاوری مخصوص به خودش رو داره.

Brick: به معنی اجر هست ولی توی دنیای اندروید وقتی استفاده میشه که گوشیتون دیگه نتونه بوت بشه و کلا از کار بیوفته. دو نوع Brick داریم:

۱- Soft Brick: توی این حالت گوشیتون دچار boot-loop شده ولی جای نگرانی نیست چون میتونید با نصب یک رام جدید مشکل رو حل کنید.
۲- Hard Brick: در این حالت گوشیتون هیچ کاری انجام نمیده و تنها روش رفع این مشکل استفاده از JTAG هست و یا دادن گوشی به نمایندگی ها!

Kernel: کرنل در اندروید به معنی هسته اندروید هست. هسته اندروید لینوکسه که وظیفه اصلیش ارتباط بین سخت افزار و نرم افزاره.

apk: مخفف کلمه های Android Application Package هست و کلیه فایل های نصبی (بازی ها و برنامه های) اندروید با این فرمت هستن.

Stock Rom (استوک رام): رام هایی که بر پایه ی رام ها رسمی ساخته شده اند و تنها برتری آن نسبت به رام رسمی دسترسی Root (روت) میباشد.

IMEI: سریال گوشی را IMEI میگویند. برای مشاهده ی IMEI در گوشی #۰۶#* را شماره گیری نمایید.

Firmware: سیستم مدیریتی میباشد که برای مدیریت گوشی به صورت نرم افزاری و با توجه به سخت افزار گوشی طراحی شده است را سیستم عامل یا Firmware میگویند.

BootLoader: برای دسترسی بیشتر به تنظیمات گوشی و نصب انواع رام های کاستوم نیازمند این هستیم که بوت لودر را آنلاک کنیم، پس در واقع بوت لودر به عنوان یک قفل بر روی گوشی ما میباشد که با باز کردن آن ریسک خراب شدن گوشی را بر عهده گرفته ایم.

Reboot: ریبوت در واقع به معنای راه اندازی مجدد سیستم میباشد.

ScreenShot: اسکرین شات به معنای گرفتن عکس از صفحه میباشد.

BusyBox: برنامه ای طراحی شده برای اندروید میباشد که میتوان از آن در نصب ریکاوری، نصب کاستوم رام و غیره استفاده کرد.

Luncher: لانچر رابط گرافیکی دستگاه اندرویدی شما است که قابلیت تعویض هم در آن تبعیه شده است.

Build Number: نسخه ی Firmware را با Build Number نمایش میدهند.

Wipe: وایپ در لغت به معنی تمیز کردن میباشد. wipe نوعی ریست فکتوری به صورت دقیق تر میباشد.

**نظرات خود را با ما در میان بگذارید**